Minun tarinani alkaa jo yli 20 vuoden takaa, jolloin sairastuin alle 30 vuotiaana nivelreumaan. Sairastuminen oli todella kova isku minulle. Olin tosi urheilullinen, olin aloittanut opiskelut ja meillä oli kaksi pientä lasta. Mies oli yrittäjä, ja samaan aikaan remontoimme taloamme, eli todella monta rautaa oli tulessa.

Käytin noin 15 vuotta kovaa reumalääkitystä. Lopuksi tilanne meni siihen, että elimistöni alkoi oireilemaan hiustenlähdöllä, vatsakivuilla, iho-oireilla ympäri kehoa, jatkuvalla väsymyksellä ja masennuksella. Tehoakaan lääkkeissä ei enää ollut. Tuossa vaiheessa mietin, että mitä teen? Näin ei voi jatkua. Lähdinkin sitten opiskelemaan vaihtoehtoisia hoitoja ja olenkin opiskellut alaa kattavasti useita vuosia. Viimeisimmäksi olen valmistunut funktionaalisen lääketieteen ravintoneuvojaksi vuonna 2015.

Suorittaessani näitä erilaisia vaihtoehtoisen hoidon opintoja tulin tietoiseksi siitä, että ravinnolla ja ravintolisillä voidaan tehdä paljon jo olemassa oleville terveysongelmille ja erityisesti sairauksien ennalta ehkäisyssä ne ovat todella tärkeitä. Harmillisena pidän sitä, että Suomessa ei yleisesti ymmärretä, miten äärimmäisen tärkeä merkitys syömällämme ravinnolla on erilaisten terveydellisten ongelmien synnyssä. Esimerkiksi reumalääkäreiden mielestä ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä reumasairauksien hoidossa. Kuinka väärässä he ovatkaan! Ruokavalio on se ykkösjuttu jolla reumaoireet saadaan hallintaan. Olen niin pahalla päällä tästä asiasta. Ajatelkaa kuinka paljon ylimääräistä kärsimystä tulee ihmisille, kun heille ei kerrota ruokavaliosta jolla he voivat saada apua terveydellisiin ongelmiinsa. Ja kuinka paljon tulisi yhteiskunnallekin säästöä kun ei tarvitsisi kustantaa kalliita lääkkeitä (biologisen reumalääkkeen kuukausikustannus on noin 2 300 euroa), tai ihmiset eivät olisi niin paljoa sairaslomilla, tai joutuisi jäämään ennen aikaisesti työkyvyttömyyseläkkeelle. Terveydellisiin ongelmiin voi saada helpotusta tai jopa paranemista ravinnolla ja ravintolisillä! Virallisesti Suomessa saa itseään vain hoitaa repullisella lääkkeitä.

Terveysohjelma tuli minulle tutuksi syksyllä 2015. Olin silloin tosi väsynyt, mieliala oli maassa, kilpirauhanenkin oikutteli enkä nukkunut. Tai en ollut nukkunut kunnolla viimeiseen 20 vuoteen. Lisäksi silmieni sarveiskalvot olivat vaurioituneet oltuani hometiloissa.

Ohjelman aloitettuani uni muuttui syväksi ja energisyys lisääntyi. Mielialakin lähti nousuun ja tuntui, että elämä voittaa sittenkin. Ja tapahtui myös minulle tosi tärkeä asia; viimeisimmätkin reumasäryt hävisivät. Olihan huikea tunne. Olin tuossa vaiheessa siis ilman lääkitystä koska se oli lopetettu lääkärin ja minun yhteispäätöksellä koska vastetta lääkkeisiin ei tullut. Olin jo ruokavalion muutoksilla saanut parannusta aikaiseksi mutta kivuton en todellakaan ollut. Terveysohjelma ja hyvät ravintolisät veivät sitten viimeisimmätkin kivut.

Ihoni voi tällä hetkellä todella hyvin, minua ei palele koko ajan, silmäni ovat kunnossa, hormonitoiminta on tasoittunut ja minulla on enemmän energiaa kuin ennen; eli voin siis todella hyvin. Eikä minulla ole särkyjä juuri ollenkaan eikä minulla ole reuma- eikä kilpirauhaslääkitystä. Joitakin vuosia sitten kun olin todella kipeä ja pitkällä sairaslomalla, sanoin että voisin maksaa 100 000 euroa siitä, että saisin terveyteni takaisin. Sain terveyden takaisin mutta sataatuhatta siihen ei mennyt.

Työkseni autan ihmisiä voimaan paremmin terveysohjelman ja ravintolisien avulla.

Muutoskuvista mielestäni näkee sen, että elämäniloa on tämä tyttö takaisin saanut :)

terveisin Anne

Laitahan viestiä tulemaan anne.tapio08@gmail.com tai yhteydenottolomakkeella jos halut muutosta omaan elämääsi.