Intialainen päähieronta (stressipesu)

Intialainen päähieronta on vanha intialainen hoitomuoto, joka lievittää arkielämän stressiä ja tepsii särkeviin sekä jäykkiin niskahartiaseudun lihaksiin. Se on yksinkertaista ja rauhoittavaa hierontaa, jonka otteina käytetään sekä rauhallisia että nopeatempoisia liikkeitä.

Hieronnassa käsitellään niska-hartiaseutu, käsivarret, pään alue, kasvot sekä korvalehdet. Tämä rentouttava, virkistävä sekä ajatukset kirkastuttava hoitomuoto ei vaadi erityisjärjestelyitä eikä siinä käytetä öljyä ja sopii siksi tehtäväksi vaikka kesken työpäivän. Sopii myös erinomaisesti hemmotteluhoidoksi!
Hoito kestää n. 30-40 minuuttia, mutta sen vaikutukset kestävät jopa 2-3 päivää.

Intialainen päähieronta pohjautuu yli 1000 vuotta vanhaan intialaiseen perinteeseen ja elämäntieteeseen (ayurvedaan), jonka mukaan terveys koostuu fyysisestä, henkisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista sekä niiden tasapainosta. Intialainen päähieronta on Lontoossa asuvan intialaissyntyisen osteopaatin ja hierontaterapeutin Narenda Mehtan kehittämä hoitomuoto, joka löysi tiensä meille Suomeen vuonna 1999 Mehtan oppilaan, Dee Ahernin myötä.

Kuinka intialainen päähieronta tehdään?

Hoito suoritetaan asiakkaan istuen selkänojallisella tuolilla vaatteet yllään, hierojan työskennellessä seisten hänen takanaan ja sivuillaan. Hieronta aloitetaan niska-hartiaseudun alueelta ja käsivarsista, jonka jälkeen käsitellään pään alue, korvalehdet ja lopuksi kasvot. Hoidon aikana ja sen jälkeen olo on miellyttävän rentoutunut ja virkistynyt ja vaikutukset saattavat kestää 24-36 tuntia hoidon jälkeen. Joskus pitkään jatkuneen stressin seurauksena virkeys ilmenee vasta, kun kehon levon tarve on tyydytetty. On siis luvallista tuntea itsensä väsyneeksi tai nukkua hyvin hoidon jälkeen.

Intialaisen päähieronnan vaikutuksina voi kokea seuraavia:

* vapauttaa verenkierron pään, niska-hartiaseudun ja pään alueelta 

* parantaa hapen ja ravinteiden kulkua, tehostaen kuona-aineiden poistumista

* vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa edistäen tervettä hiustenkasvua

* parantaa keskittymiskykyä

* selkeyttää ajatukset

* helpottaa henkistä väsymystä

* helpottaa oloa migreenikohtauksen jälkeen

* tasapainottaa autonomista hermostoa

* vähentää stressiä

* rentouttaa lihasjännityksiä

* lisää nivelten liikkuvuutta

* helpottaa/poistaa kiputiloja (kuten jännityspäänsärkyä).

Hoidon esteitä ovat:

kuume ja tulehdustilat, tarttuva ihosairaus, akuutti tapaturma sekä avovammat, syöpä tai muu vakava sairaus, epilepsia, valtimonkovettumatauti, aivoverenkiertoon tai muuten pään alueen verenkiertoon liittyvä häiriö/sairaus, nikamatulehdus sekä akuutti migreenikohtaus.

Vähänkin epävarmoissa tapauksissa hoidon sopivuus kannattaa varmistaa ensin asiantuntevalta lääkäriltä!

Hinta 40 euroa/40 min

HINTA SISÄLTÄÄ ARVONLISÄVEROA 24 %

Jos olet ottanut minkä tahansa rokotteen, rokotteen ja hieronnan välissä olisi hyvä olla 1 kuukausi väliä. Sama 1 kk varoaika jos olet käynyt jossain toimenpiteessä, erityisesti jos ylävartaloa on operoitu, hoidon ja toimenpiteen välillä tulee olla vähintään kuukauden varoaika. 

Ajanvaraukset MA - TO KLO 9-17 sekä PE KLO 9-13 numerosta 044 53 66 593 

PERUUTTAMATTOMISTA AJOISTA PERIN PUOLET HOIDON/PALVELUN HINNASTA.

Voit kysyä lisätietoja yhteydenottolomakkeen kautta. 

Copyright© 2023 Anne Tapio