9 vuotta ilman reumalääkitystä !

16.02.2024

Jaan tämän kirjoituksen aina Facebookissa omilla kotisivullani ja ajattelin jakaa tämän nyt myös tänne yritykseni kotisivuille. Tämä on minulle erittäin tärkeä asia, ja toivottavasti se tuo toivoa jollekin siitä, että jo olemassa oleville sairauksille voidaan tehdä paljon. Jos ei lääkkeettömäksi pääse niin kuitenkin olo voi kohentua kaikin puolin ja elämänlaatu parantua oleellisesti. 

Laskin muuten tuossa pikaisesti, että olen tuonut yhteiskunnalle säästöjä tämän 9 vuoden aikana 270 000 euroa jo pelkästään sillä, ettei minun tarvitse enää käyttää kallista biologista reumalääkettä. Ja tähän päälle vielä kaikki muut lääkkeet ja sairaslomat. Minusta tuntuu, että yhteiskunnan kuuluisi maksaa MINULLE siitä, että omin kustannuksin pysyn kunnossa ja lääkkeettömänä!!

Jos jotkut ihmettelevät, että miksi minulla ei ole nyt aikoja sähköisessä kalenterissa ollut moneen viikkoon, se johtuu ihan siitä, että äitini sairastui syyskuussa vakavasti ja hän sitten kuolikin tammikuun puolessa välissä. Tämä kaikki vei oman jaksamiseni niin oli parempi sulkea ajanvaraus. Toivun rankasta puolesta vuodesta vielä jonkin aikaa koska nyt vasta alkaa kaikki stressi purkautumaan kun hautajaiset ovat takana. Ilmoittelen kyllä koska olen taas kykenevä työntekoon. 

_________________________________________________________________________________________________________

Mahtava tunne! Voitte kuvitella miltä minusta tuntuu kun 20 vuoden sairastelun, kipujen, pitkien sairaslomien ja kovien lääkityksien jälkeen olen tässä kunnossa. Ja tein tämän omilla opeillani; tähän eivät koululääketieteen lääkärit pystyneet. Olen useampaan kertaan täällä Facebookissa ja muuallakin kertonut, että miten tähän tilanteeseen pääsin. Kerron sen taas: ruokavaliolla ja ravintolisillä, ei sen kummemmilla konsteilla. Ruokavalion noudattaminen on alkuun tiukempaa mutta kun suolisto kuntoutuu, niin joitakin ruoka-aineita voi ottaa takaisin ja ruokavalio on myöhemmin paljon löysempi. Mukana täytyy kulkea hyvät ravintolisät joista keho saa tarvitsemiaan ravintoaineita, jotta kuonanpoisto toimii ja suolistoa saadaan kuntoutettua. 

Tässä paranemistaipaleeni aikana olen yrittänyt (huom. yrittänyt) kertoa monillekin reumaa sairastaville, että miten minä olen nyt näin hyvässä kunnossa mutta täytyy ihmetellä, että miksi asia ei kipeitä reumaatikkoja kiinnosta. Muutamia yhteydenottoja on tullut ja joidenkin kanssa on jotain saatu alullekin mutta kaikki ovat heittäneet leikin kesken ihan alkumetreillä. Ehkä ihmisillä ei ole kärsivällisyyttä tarpeeksi; ei voi olettaa, että hyviä tuloksia tulisi muutamissa päivissä tai viikoissa, tähän prosessiin pitää varata kuukausia. Tokihan se pilleri on myös helpompi ottaa kuin kiinnittää huomiota siihen mitä syö. Ja joidenkin kohdalla on kyse myös siitä, että on mukavampaa sairastaa kuin tehdä asian eteen jotain. Luit aivan oikein. Jotkut eivät halua parantua. Jos parantuu, ei ole enää syytä jonka taakse voisi mennä jos ei halua tehdä jotain. Itsellänikin oli havaittavissa tällaista käytöstä jossain vaiheessa mutta onneksi pääsin siitä yli. 

Omalta mukavuusalueeltaan pitää poistua jotta saa jotakin aikaiseksi. Jotkut kritisoivat sitä, että pitää laittaa rahaa ravintolisiin. No, huonompiakin rahareikiä varmasti löytyy. Eikö sen oman terveyden vaaliminen tai takaisin saaminen mene kaiken edelle ? Meillä Suomessa on outo käsitys siitä, ettei terveyttä pitäisi hoitaa vaan hoidetaan sitten sairautta. Kiinassa lääkäri on epäonnistunut tehtävässään jos hänen asiakkaansa sairastuu. Hyvät ravintolisät ovat kaiken A ja O, sillä me emme saa nykyisestä ruuasta juurikaan ravintoaineita. Maaperä on köyhtynyt ja tehotuotetut ruoka-aineet eivät sisällä juurikaan mitään. Puhumattakaan siitä, että suolistomme ovat huonossa kunnossa, stressiä on jatkuvasti ja elämä on liian kuluttavaa. 

Vielä se pitää tänne loppuun laittaa, että minua on loukannut aika paljon monien ystävieni ja tuttavieni kysymykset kun olen heille kertonut saaneeni nivelreumani kuriin. He ovat kysyneet/kommentoineet esimerkiksi: 

- Miten sinä muka sen teit?

- Etkö ihan oikeasti käytä lääkkeitä?

- Sinulla on varmaan henkinen stressi helpottanut niin paljon, että olet parantunut. Hei haloo! Aloin paranemaan jo siinä vaiheessa kun minulla oli päällä elämäni suurin stressi hometiloissa ja muissakin vaikeuksissa. 

- No, ei sulla tuo tilanne kauoa kestä. Nauti nyt kun voit...

Mahtavaa kannustusta No, onneksi minun mies tukee minua ja on hommassa täysillä mukana. Se on tärkeintä. 

Erittäin hyvää kevättä kaikille ja pitäkää huolta toisistanne ja läheisistänne terveisin diplomiravintoneuvoja Anne/Tmi Anne Tapio