Vedyllä on väliä

16.06.2022

Tässäpä vesikollegani hyvä kirjoitus vedystä.

Jos jotakuta alkaa tämä vetyvesi enemmänkin kiinnostamaan, niin minulta voi vuokrata vetyvettä tekevää vesi-ionisaattoria. Kuljetan laitteen Kemistä noin 100 kilometrin päähän ja asennan koneen paikalleen. Ohjeistan myös käytön. 

Vetyvettä voi käyttää sekä sisäisesti, että ulkoisesti. Siitä hyötyvät myös kotieläimet. Vettä voi käyttää ihon hoitoon, kasveille, torjunta-aineiden poistoon kasviksista, pyykinpesuun, jne, jne. Käyttökohteita on kymmenittäin.Vety on kaiken alku. Ilman sitä maapallolla ei olisi elämää.

Vedyllä on osuutensa kaikkeen elävään. Ilman sitä planeettamme olisi kiveä. Lääketieteen Nobelisti (1937) biokemisti Albert Szent-Györgyi sanoo, että vety on elämän polttoaine. Tämä sama vedyn voima vaikuttaa myös elimistössämme ja on oleellisen tärkeä solujen fysiologialle.

Japanilainen Nippon Medical Schoolin professori Shigeo Ohta on ensimmäisenä maailmassa löytänyt vedyn terveyshyödyt. Hän on toiminut tutkijana yli 40 vuotta ja hänen tutkimuksensa "Hydrogen acts as a therapeutic antioxidant by selectively cytotoxic oxygen radicals" julkaistiin vuonna 2007 Nature Medicine -tiedelehdessä. Tutkimus innoitti ja suorastaan villitsi sekä tutkijoita että terveydestä kiinnostuneita vetyterapiaan ympäri maailman.

Professori Ohtan tutkimusten mukaan läpäistessään solukalvon ja päästyään solun sisälle vetymolekyyli pystyy hajottamaan solun sisällä mahdollisesti olevia vapaita radikaaleja, eli taltuttamaan oksidatiivista stressiä eli hapetusstressiä.

Hapetusstressiä pidetään kaikkien kroonisten rappeutumissairauksien, ja myös syövän, merkittävimpänä riskitekijänä sekä elimistön pahimpana vanhentajana. Kroonisia rappeutumissairauksia ovat esimerkiksi sydän- ja verisuonisairaudet sekä diabetes.

Ohtan mukaan voimme elää pidempään terveinä vetyterapian ansiosta ja juotu vetyvesi on jo kymmenessä minuutissa imeytynyt kaikkiin soluihin. Nämä vaikutukset kestävät yhden päivän.

Rappeutumissairauksien nitistämisen lisäksi vetyterapian on todettu laskevan elimistön tulehdustilaa, nopeuttavan verenkiertoa, vähentävän allergioita, lisäävän suorituskykyä, puhdistavan elimistöä ja virkistävän. Aineenvaihduntaa, verenkiertoa sekä suorituskykyä parantava vetyterapia on myös urheilijoille sallittu aine ja hoitomuoto.

Professori Ohta korostaa vetyterapian turvallisuutta. Hajotessaan elimistössä vedystä tulee vettä, joten sillä ei ole Ohtan mukaan mitään sivuvaikutuksia. Hoitomuoto on puhtaasti luonnonmukainen, sillä siinä ei tarvita mitään muita aineita kuin vetyä.

Vetyvettä sisäisesti nautittuna

Tällä hetkellä yleisin vetyterapian muoto on vetyveden juominen. Vetyveden tekemiseen maailmalla on tähän mennessä jo kehitetty useita laitteita. Ainoa lääkinnällisen veden sertifikaatin on ansainnut japanilaisyritys Enagicin Kangen.

Yhdessä Japanissa tehdyssä kliinisestä tutkimuksesta, jossa 150 koehenkilöä sairasti erilaisia rappeutumissairauksia, kuten sydän- ja verisuonisairauksia ja geriatrisia sairauksia sekä ihosairauksia, koehenkilöt kokivat merkittävää paranemista juotuaan kuukauden ajan vetyvettä kaksi litraa päivässä. Monen sairaus saavutti pitkäaikaisen remissiotilan eli sairaus ei levinnyt tai pahentunut.

Vety vaikuttaa jokaiseen soluusi hyvinvointia edistävästi, sillä se:

 • on paras selektiivinen antioksidantti (puhdistaa kehosta vapaita radikaaleja, on vahvempi kuin superfoodit)
 • korjaa kehon pH-arvoa
 • parantaa aineenvaihduntaa
 • puhdistaa jokaista solua ja verta
 • tukee solujen "nuoruutta"
 • vaikuttaa tutkitusti parantavasti ainakin 170 sairauden hoidossa
 • vaikuttaa vastustukykyyn ja solujen korjaamiseen

Lyhyesti sanottuna Kangen-vesi on sellainen vesi, jota meidän kehomme on alun perin tarkoitettu vastaanottamaan. Tällaista vettä meillä ei enää ole saatavilla juurikaan - ei edes Suomessa. Hyvin palveleva sivusto vetyveden hyödyistä kiinnostuneille löytyy täältä.

Veden tärkeä vaikutus kehomme jätehuollolle

Olen ollut pitkään huolissani siitä, miten kehomme pärjäävät tässä tilanteessa kun kehojemme jätehuolto on kovilla. Ulkoinen maailma haastaa meidän kehomme sisäisen, primitiivisen maailmamme.

Olen nimittänyt tätä tukkoista tilaa veri-lymfaähkyksi, jossa lymfajärjestelmämme kapasiteetti ei enää riitä kaiken jätteen poisviemiseksi kehosta. Samalla veri on toiminnaltaan hidastunut ja punasoluiltaan kasaantunut matomuodostelmiksi (oma termini) johtuen prosessoidusta ruoasta.

Tällainen veri-lymfaähky jättää varmuudella jätettä kehoon, mutta myös vahvasti lamaannuttaa immuunipuolustuksen. Silloin veressä valkosolut eivät syö taudinaiheuttajia, eivätkä punasolut kuljeta riittävästi ravintoaineita ja happea soluille.

Elävän veren solukuvissa ähky näkyy hyvin nopeasti. Henkilön nautittua synteettistä tai prosessoitua tuotetta, vereen alkaa muodostua matomuodostelmaa ja veren muun solukon toiminta hidastuu. Taudinaiheuttajat taas virkistyvät toimimaan ja ne pääsevät hyvin vahvistumaan silloin jo veressä ollessaan. Kun puolestaan henkilö nauttii verta puhdistavaa tuotetta (esimerkiksi luomu gojimarjamehua), niin samassa ajassa tapahtuu matomuodostelman purkautuminen, punasolujen väri palautuu ja aikaisemmin kuin pause-napilla pysäytetyn veren muun solukon toiminta taas vapautuu täyteen työntouhuun.

Etsiessäni varmasti toimivaa vetyvettä osaksi Pisaran konseptia, en osannut ajatella, että saisin samalla välineen veren puhdistamiseen. Kangen-vesi toteuttaa tämän, ja tästä linkistä avautuva video havainnollistaa miten.

Positiivisia kokemuksia Kangen-vedestä

Kangen-vesi on täynnä vedyn terveys- ja puhdistusvaikutuksia. Puhumme maailman ainoasta lääkinnällisestä vedestä, joten se tukee solujasi toimimaan, puhdistumaan ja korjaantumaan ihan kuten kehossa kuuluisikin tapahtua.

Kangen auttaa kehoa uudelleen rakentamaan itsensä, poistamaan tulehduksia ja happamuutta eli vähentämään sairastumista aiheuttavia tekijöitä.

Asiakaspalaute Kangen-vedestä on ollut kiittävää ja innostunutta. Me ihmiset olemme suurimmaksi osaksi vettä ja tunnistamme hyvän veden jo mausta. Kangen-veden takana on tieteellinen tutkimus, joka on 10 vuoden jälkeen saanut selville mielenkiintoisia asioita miten vedellä voi hoitaa terveyttä.

Ihmisvartalo sisältää 70% vettä. Aivot jopa 80%. Ihminen voi elää ilman ravintoa jopa viikkoja, mutta meidän kehomme pysyy hengissä ilman vettä vain muutaman päivän.

Se mitä juomme, kehomme on!

Puhtaan juomaveden tulevaisuus

Haluan kiinnittää tämän tekstin kautta lisäksi huomiota juomavetemme laatuun - myös Suomessa.

Suomalaisen vesijohtoveden suurimmat haasteet ovat vesijohtoverkoston huono kunto, mikä pilaa hyvälaatuisen veden ja tarjoaa kasvualustan vesiepidemioille.

Miksi suomalaisten pitäisi kiinnittää suurempaa huomiota juomaveteensä?

 1. Juomaveden laatuun vaikuttaa eniten vesiverkoston kunto ja se on hälyttävän huonossa kunnossa koko maassa. Sama saattaa koskea yksityisiä kaivoja - tätä ei ole luultavasti tutkittu, mutta olen saanut aiheesa viestejä somessa (Savupiipun hormit pitää nuohota kerran vuodessa, mutta kuinka paljon kaivoja puhdistetaan ja niiden vedenlaatua tutkitaan?).
 2. Vesiepidemiat ovat lisääntyneet Suomessa huomattavasti 2000-luvulla.
 3. Pulloveden käyttö on lisääntynyt muutamassa vuodessa räjähdysmäisesti. Suuri osa kulutetusta pullovedestä tuodaan ulkomailta.
 4. Pulloveden laadussa on suuria eroja (valvooko niiden laatua kukaan?). Tutkimusten mukaan niiden suurin ongelma on mikromuovi, jonka vaikutusta terveyteen ei vielä tunneta.

Lisää luettavaa suomalaisen juomaveden tilasta

Olen koonnut tähän useita linkkejä, joissa kerrotaan juomaveden huolestuttavasta tilanteesta. Huomion arvoista ei ole ainoastaan se, että juomaveden terveydellistä vaikutusta ei enää ole - vaan myös juomaveden puhtaus pohdituttaa.

Kirjoittaja Teresa Sepponen