Miksi pitäisi juoda yli 2 litraa puhdasta, raikasta vettä päivittäin?

* verenkiertoa varten

* ravinteiden hyväksikäyttöä varten

* ruuansulatusta varten

* aineiden elimistöstä poistamista varten

* lämmönsäätelyä varten

Vesi on universaali liuotin ja tärkein käyttämämme ravinne. Ihmisestä on 70 % vettä, joten veden juominen päivittäin on erityisen tärkeää. Vesi on luonnon oma diureetti eli sillä on nestettä poistava ominaisuus. Vesi toimittaa kehon kudoksille happea ja ravinteita sekä vähentää ruokahalua luonnollisesti. Vettä tarvitaan elimistössämme tapahtuviin kemiallisiin reaktioihin, joita tapahtuu hydrolyysiksi kutsutun prosessin kautta. Vesi pitää solujemme sisällön oikeassa rakenteellisessa paikassaan, jolloin niiden ihanteellinen toiminta on mahdollista. Vesi poistaa kehosta jäteaineita ja huuhtelee pois myrkkyjä. Vesi suojaa kehomme soluja taudeilta, viruksilta, jne. Jos solut kärsivät veden puutteesta, ne kutistuvat ja kuivuvat, jolloin vieraat aineet pystyvät helpommin pääsemään niihin sisään. Vesi parantaa myös niveltemme liikkuvuutta (huom! nivelongelmista kärsivät) sekä eliminoi fyysisiä vaivoja. Vesi ylläpitää lihasjänteyttä, se parantaa ihon väriä, rakennetta ja kimmoisuutta. Vesi ehkäisee myös ennenaikaista vanhenemista. Vedellä on myös kehomme varastorasvoja metaboloiva vaikutus eli vesi pudottaa painoa luonnollisesti. Vesi nostaa energiatasoa ja poistaa väsymysta.

Kuinka paljon vettä pitäisi sitten juoda? Vähintään meidän pitäisi päivittäin juoda vettä sen verran mitä saadaan kun oma paino jaetaan kahdellakymmenellä. Eli jos ihminen painaa 60 kiloa hänen pitäisi juoda vettä vähintään 3 litraa päivässä (60:20=3). Jos hikoillaan normaalia enemmän, vettä pitää juoda vielä enemmän.

Meillä Suomessa on yleisesti ottaen hyvää vettä mutta itse olen tullut siihen tulokseen, että kun minä juon paljon vettä päivän aikana, haluan, että se vesi on sitten todella korkealaatuista. Vedenpuhdistamot lisäävät erilaisia puhdistusaineita vesijohtoveteen ja tutkimuksissa on todettu, että monet käyttämämme lääkkeet kulkevat kehomme läpi muuttumattomina ja kulkeutuvat näin vesijärjestelmiimme. Tutkijat arvioivat myös, että elinaikanaan ihminen juo n. 200 kg epäorgaanisia mineraaleja ja teollisuuden saasteita, jotka ovat liuenneet veteen. Suosin puhdistettua, mineralisoitua, hapetettua ja magnetisoitua vettä erityisesti sen vuoksi, että tällainen emäksinen ja hapetettu vesi vie runsaasti happea suoraan ja nopeasti kehon soluille. Hapetettu vesi parantaa urheilusuorituksia, vahvistaa sydänverisuonistoa ja lihasten kestokykyä sekä lyhentää palautumisaikaa harjoitusten jälkeen. Emäksinen eli ionisoitu vesi läpäisee kehon kudokset tehokkaammin kuin vesijohtovesi, siksi se nesteyttää huomattavasti tehokkaammin. Emäksinen vesi neutraloi happamuutta, joka aiheutuu nykyisestä ruokavaliostamme, ja auttaa näin säilyttämään terveytemme ja vastustuskykymme tauteja vastaan. Syöpä ja rappeumasairaudet eivät viihdy happipitoisissa ja emäksisissä olosuhteissa.